Україна цього року отримає $50 мільярдів від G7 та ЄС, - Шмигаль

Україна цього року отримає $50 мільярдів від G7 та ЄС, - Шмигаль

Україна отримає близько 50 мільярдів доларів від G7 та ЄС вже до кінця цього року.

Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як відомо, російські гроші фактично будуть направлені на підтримку України. А саме на фінансування найважливіших потреб України в обороні, відновленні, підтримці українців.

За його словами, цього тижня Україна здобула одну з найбільших фінансових перемог за два з половиною роки повномасштабної війни. 

Зазначається, що ЄС, США і Велика Британія ухвалили рішення про виділення Україні фінансової підтримки за рахунок заморожених російських активів. 

“ЄС надасть до 35 млрд євро. США - до 20 млрд доларів. Велика Британія - 2,3 млрд фунтів стерлінгів. Загалом Україна отримає близько 50 млрд доларів від G7 та ЄС, і ці кошти мають бути доступні вже цього року", - зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО розглядає дві відповіді на появу військ КНДР у рф, - Bloomberg

Він зауважив, що українська сторона два роки відстоювала відповідне рішення.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall передав Україні ще 20 бойових машин піхоти Marder. Відомо, що остання партія у розмірі 20 БМП Marder, надана Україні, була замовлена ​​та профінансована урядом Німеччини.

Як писав “Ми-Україна” раніше, від початку повномасштабного вторгнення рф міжнародні партнери передали українським енергетикам 19,2 тисячі тонн гуманітарної допомоги для підтримки роботи енергосистеми.

Головне