Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску на кордоні

Україна та Угорщина погодили відкриття нового пункту пропуску на кордоні

Україна та Угорщина узгодили відкриття нового пункту пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту, а також дозвіл на рух порожніх вантажівок масою понад 7,5 тонн на пункт пропуску "Лужанка - Берегшурань".

Цю інформацію оприлюднило Міністерство інфраструктури.

Крім того, розглядається можливість будівництва нового вантажного пункту "Дийда — Берегдароц" з метою підвищення пропускної здатності українсько-угорського кордону.

Після підписання відповідних змін до угоди, документи мають бути ратифіковані.

Віцепрем'єр з відновлення Олександр Кубраков зазначив, що одночасно проводиться робота щодо початку спеціалізованих перемовин з Угорщиною щодо введення спільного митного та прикордонного контролю.

"Це дозволить спростити контрольні процедури та скоротити час на перетин кордону", — підкреслив посадовець.

Наразі між Україною та Угорщиною функціонує 5 автомобільних пунктів пропуску. Вантажівки масою понад 7,5 тонн можуть перетинати кордон лише через пункт пропуску "Чоп — Захонь", куди щоденно виїжджає близько 220 машин.

Нагадаємо, президент Фінляндії Александер Стубб вважає за доцільне закрити кордон з росією, оскільки рф використовує мігрантів як інструмент у війні.

Рішення про закриття кордону з рф, ухвалене фінським урядом, допомогло уникнути ескалації ситуації з масовою міграцією, оскільки росія знаходиться у подвійній грі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в росії рухнув міст разом з автомобілями - момент потрапив на відео.

Головне