Україна та США підписали безпекову угоду: Єрмак розкрив деталі

Україна та США підписали безпекову угоду: Єрмак розкрив деталі

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден підписали безпекову угоду. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що країни стали союзниками і на сьогодні, і на час після війни.

Про деталі нової безпекової угоди він розповів в ефірі телемарафону.

За його словами, угода передбачає і говорить про всі необхідні елементи, які важливі для нашої оборонної спроможності, спільного виробництва.

"По-перше, угода з США закрила всю "сімку". Сьогодні ми маємо безпекові угоди про гарантії України зі всіма країнами "Великої сімки". Це історична угода, тому що це перша така потужна, зі змістовною юридично-забовʼязуючою частиною між Україною і США за всю нашу історію незалежності. Вона дійсно стала такою епохальною подією. Вона не тільки про час війни. США і Україна стали де-юре союзниками і на сьогодні, і на майбутнє. США зобов'язуються підтримувати Україну весь цей період і вона передбачає, і говорить про всі необхідні елементи, які важливі для нашої оборонної спроможності, які важливі для нашого спільного виробництва і дуже детально розписані моменти, пов’язані із системами ППО і винищувачів", – зазначив керівник ОП.

Також угода передбачає, що партнери, в тому числі і США, бачать майбутнє України в НАТО.

Нагадаємо, Зеленський та Байден офіційно підписали безпекову угоду між країнами терміном на 10 років. Того ж дня Україна та Японія підписали безпекову угоду.

Наступного дня президент Зеленський оголосив про наміри підписати ще 10 нових безпекових угод

Як писав "Ми-Україна" раніше, Данія інвестуватиме кошти у виробництво озброєння на території України.

Головне