Україна та Швейцарія підписали безпекове комюніке

Україна та Швейцарія підписали безпекове комюніке

Під час четвертої зустрічі між Швейцарією та Україною в Давосі, співголови радників з національної безпеки та зовнішньої політики погодили спільне прескомюніке.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.

У ньому зафіксована згода, що безпека України є невіддільною частиною світової та регіональної безпеки, тому війна проти нашої держави - це один із основних дестабілізаційних чинників у світі.

"Підкреслюється необхідність істотного збільшення мирних зусиль для припинення конфлікту шляхом справедливих і всеосяжних заходів. Світова спільнота повинна вирішити не лише завершення війни, але й подолання наслідків усіх криз, що виникли внаслідок конфлікту по всьому світу", - зазначено в комюніке.

Документ також вказує на те, що створення всеосяжного, справедливого та стійкого миру для України та всього світу повинно базуватися на принципах Статуту ООН, відповідних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН та ключових принципах міжнародного права.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швейцарії, де вже зустрівся з главою Міністерства закордонних справ країни Ігнаціо Кассісом.

Пізніше Зеленський планує взяти участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. У Берні він також проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій та пані президенткою Швейцарії Віолою Амхерд.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Forbes оцінив втрати росії від двох підбитих літаків.

Головне