Україна та ще 30 країн ініціювали скликання Радбезу ООН через ранкову атаку рф

Україна та ще 30 країн ініціювали скликання Радбезу ООН через ранкову атаку рф

Україна та ще 30 країн світу ініціювали скликання Ради безпеки ООН через ранкову ракетну та дронову атаку з боку росії у п'ятницю, 29 грудня. Про це повідомив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці в X (колишній Twitter).

За його словами, було скликано екстрене засідання Радбезу Організації Об'єднаних Націй через атаку росії, яка спричинила велику кількість жертви та руйнувань в Україні.

"Україна разом із трьома десятками держав-членів ООН звернулася до Еквадорського Головування із запитом на скликання екстреного засідання РБ ООН щодо ракетної та дронової атаки росії, яка призвела до великої кількості цивільних жертв та руйнувань цивільної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, внаслідок російської атаки по території України наразі відомо про 30 загиблих та більш як 160 поранених. За словами генерального прокурора України Андрія Костіна, під час ранкової атаки з боку росії у п'ятницю, 29 грудня, постраждали Дніпро, Львів, Київ, Харків, Одеса, Конотоп, Запоріжжя. Пізніше в низці українських областей у п'ятницю, 29 грудня, знову було оголошено повітряну тривогу, після якої пролунали вибухи. Місцеві кореспонденти повідомили, що в Сумах та Черкаській області було гучно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в "Укренерго" відреагували на появу в мережі повідомлень про нібито заплановані відключення електроенергії в Україні у прийдешні свята. Компанія цю інформацію спростувала

Головне