Україна та Норвегія посилять співпрацю в оборонній промисловості, - Умєров

Україна та Норвегія посилять співпрацю в оборонній промисловості, - Умєров

Україна та Норвегія мають намір посилити співпрацю в оборонній промисловості. Про це заявив очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров на своїй сторінці в X (колишній Twitter).

Як зазначається, міністр оборони Рустем Умєров провів телефонну розмову з очільником Міноборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом.

"Обговорив з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом розвиток подій на передовій, а також нещодавній масований комбінований повітряний напад Росії на Україну", - йдеться в повідомленні Умєрова.

За словами українського міністра, Україна вдячна за внесок Норвегії у зміцнення протиповітряної оборони нашої країни та розвиток Коаліції морських можливостей. Також Україна та Норвегія домовились про розвиток співпраці в галузі оборонної промисловості.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров також повідомив про телефонну розмову зі своїм колегою з Латвії Андрісом Спрудсом. Він обговорив зі Спрудсом ситуацію на полі бою. Окремо сторони говорили про застосування засобів РЕБ та БПЛА.

Крім того, два винищувачі F-16 з Норвегії будуть відправлені до Данії з метою тренування українських пілотів у використанні цих літаків. Минулого року Норвегія оголосила про своє приєднання до зусиль Данії, Нідерландів та інших країн у забезпеченні літаків для потреб України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія дозволила напряму продавати Україні зброю. Експортні ліцензії для прямих продажів видаватимуть після ретельної оцінки кожного випадку такого експорту, повідомив уряд.

Головне