Україна та Німеччина підписали спільну Декларацію про наміри зміцнення співробітництва

Україна та Німеччина підписали спільну Декларацію про наміри зміцнення співробітництва

Україна та Німеччина підписали спільну Декларацію про наміри зміцнення двостороннього співробітництва для відновлення України після війни. Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер.

"Ми не обмежуємося формою підтримки, яка потрібна Україні для перемоги у війні. Ми хочемо зараз зробити свій внесок у те, щоб Україна могла визначити курс майбутнього зростання через свою реконструкцію", - сказав міністр.

Йдеться не лише про фінансові ресурси, а й про розбудову інституційних можливостей для підтримки приватних компаній в Україні та сприяння інвестиціям, додав Лінднер.

Нагадаємо, Італія оголосила про надання Україні нового пакету допомоги на суму 140 мільйонів євро, з яких 45 мільйонів євро призначені на відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі, зруйнованого внаслідок російського обстрілу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про виділення Україні додаткових 1,9 млрд євро, передбачених програмою Ukraine Facility. Ці кошти будуть надані до кінця поточного місяця і пов'язані з комплексною стратегією реформ та інвестицій, яку схвалив український уряд.

Головне