Україна та Молдова стабілізували ситуацію з обмілінням Дністра, - Міндовкілля

Україна та Молдова стабілізували ситуацію з обмілінням Дністра, - Міндовкілля

Дністровське водосховище заповнене на 78%, при цьому щоденний приплив води перевищує обсяг скиду на 30 мільйонів кубометрів.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

17 серпня очільник міністерства Руслан Стрілець разом із молдовським міністром Серджіо Лазаренку відвідали Дністровське водосховище, яке є важливим джерелом води для обох країн.

"Сьогодні водосховище наповнене на 78%. Нагадаю, що в червні цього року це було 66%. Тоді відповідно до наших з Серджіу домовленостей спеціалісти України та Молдови змогли оперативно стабілізувати ситуацію з обмілінням Дністра. Сьогодні приплив води до водосховища відбувається щоденно на 30 мільйонів кубів більше, ніж скидається", - заявив Стрілець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хмельниччині через мілководдя з’явився міст часів німецької окупації

Він також запевнив, що Україна та Молдова швидко стабілізували ситуацію з обмілінням Дністра. Він доручив продовжувати щоденний моніторинг рівня води у водосховищі та регулярно інформувати молдовську сторону.

За даними Басейнового управління водних ресурсів річок Прут і Сірет, очікується, що до кінця року водосховище досягне проєктних рівнів заповнення.

"Україна поважає та розвиває добросусідські відносини з усіма цивілізованими країнами. Дякую команді молдовського Міністерства навколишнього середовища за продуктивний діалог. Попереду у нас ще більше спільних досягнень", - додав міністр.

Як писав "Ми-Україна" раніше, український співак Yarmak зустрівся з російським полоненим-фанатом.

Головне