Україна та Латвія найближчим часом почнуть разом виробляти снаряди

Україна та Латвія найближчим часом почнуть разом виробляти снаряди

Україна спільно з Латвією найближчим часом запустить виробництво снарядів. Про це повідомив прем'єр-міністри України Денис Шмигаль у ході візиту в Латвію.

Очільник українського уряду провів зустріч зі своєю латвійською колегою Евікою Сілінєю та обговорив питання військово-технічної допомоги Україні та організації спільного виробництва снарядів.

"Уряд Латвії готовий і надалі підтримувати Україну на рівні 0,25% від ВВП щорічно. Подякував за це особисто Прем’єр-міністерці Евіці Сіліні.

Сьогодні ми провели плідні та конструктивні перемовини з широкого кола питань. Зокрема, щодо військово-технічної допомоги та організації спільного виробництва снарядів. Очікуємо що вже найближчим часом запустимо й спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони", - зазначив Денис Шмигаль.

Також сторони домовилися про лікування поранених українських військових у Латвії.

"Окремо проговорили санкції та конфіскацію російських активів. Подякував за підтримку Формули миру Президента України та участь у коаліції зі створення Спецтрибуналу для вищого політичного керівництва рф", - заявив прем'єр-міністр України.

Крім того він наголосив на важливості підтримки України Латвією на її шляху до ЄС та НАТО. 

"Ця підтримка особливо цінна зараз, коли затверджується переговорна рамка для подальшої першої міжурядової конференції, з якої стартують передвступні переговори України та Євросоюзу", - резюмував український прем'єр.

Як повідомляли "Ми-Україна", Латвія планує передати Україні ще 12 автомобілів, які були конфісковані у місцевих жителів за керування у нетверезому стані.

Головне