Україна та Канада провели новий раунд переговорів щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

Україна та Канада провели новий раунд переговорів щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

Україна і Канада провели черговий раунд перемовин щодо майбутньої двосторонньої угоди про "гарантії безпеки" – у продовження спільної декларації про підтримку України. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Учасники переговорів продовжили опрацювання окремих положень проєкту майбутнього документа, обговорили його окремі блоки, а також обмінялись думками щодо планування подальшого переговорного процесу.

Переговори відбулись в рамках положень Спільної декларації про підтримку України, ухвалену лідерами держав-учасниць групи G7 12 липня 2023 року у Вільнюсі на полях саміту НАТО.

Заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький на початку переговорів висловив щиру і глибоку вдячність на адресу уряду Канади та канадського народу за неоцінену допомогу та розширену підтримку, надану Україні для забезпечення відсічі повномасштабній збройній агресії рф.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів аби забезпечити безперебійні поставки до України. Про це повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер виданню Bild.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Херсонщині росіяни скинули авіабомбу біля багатоповерхівки у Бериславі. Про це повідомляє Херсонська ОВА.

 

Головне