Україна та Єврокомісія продовжили дію "транспортного безвізу"

Україна та Єврокомісія продовжили дію

Україна та Єврокомісія продовжили дію "транспортного безвізу" на рік із можливістю його "автоматичної пролонгації" до кінця 2025 року. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відтепер вантажні автоперевезення не потребуватимуть спеціальних дозволів. Безвізовий режим можна буде автоматично продовжити до кінця 2025 року.

"За півтора року дії угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання", – повідомив прем.

Кажуть у Міністерстві відновлення, "вантажні автоперевезення з України до ЄС та з Євросоюзу в Україну і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів".

Йдеться про:

  • маркування вантажівок, що виконують перевезення відповідно до Угоди;
  • необхідність для всіх водіїв мати ліцензію на перевезення чи інші підтверджувальні документи під час виконання перевезення;
  • зобов’язання для перевізників, що слідують порожніми за товарами, мати підтверджувальні документи на товари, які вони планують завозити.

Нагадаємо, в Румунії офіційно ухвалили рішення про передачу Україні однієї системи Patriot. Про це повідомили за результатами засідання Вищої ради оборони 20 червня, яке провів президент Клаус Йоганніс.

Як писали "Ми-Україна" раніше, польський депутат і голова ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль заявив про прискорення роботи над двосторонньою безпековою угодою між країнами. 

Головне