Україна та ЄС узгодили угоду про гарантії безпеки

Україна та ЄС узгодили угоду про гарантії безпеки

Україна та Європейський союз 19 червня завершили переговори щодо безпекової угоди, узгодивши текст документа.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів завершальний раунд переговорів щодо безпекової угоди з ЄС із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом.

В ОП розповіли, що під час зустрічі сторони узгодили текст безпекової угоди та домовилися підписати її найближчим часом.

Як відомо, двосторонню угоду про безпеку з Європейським Союзом Київ підпише на виконання Спільної декларації про підтримку України, яку ЄС і країни G7 схвалили у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зустрівся з маршалком Сейму Республіки Польща Шимоном Головнею. Під час зустрічі вони обговорили захист українського неба. Президент відзначив рівень співпраці між парламентами двох країн та ініціативу щодо проведення в Білостоці саміту голів парламентів України, Польщі, Латвії, Литви й Естонії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ГУР встановило особи російських загарбників, причетних до розстрілу українських військовополонених.

Головне