Україна та ЄС посилюють співпрацю з підготовки українських військових, - Міноборони

Україна та ЄС посилюють співпрацю з підготовки українських військових, - Міноборони

Україна та Європейський Союз посилюють співпрацю з підготовки українських військових у рамках наймасштабнішої тренувальної місії за всю історію ЄС з військової допомоги (EUMAM Ukraine).

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України по результатам зустрічі заступника міністра оборони Юрія Джигира з головою Військового штабу ЄС генерал-лейтенантом Мікаелєм Ван Дер Лааном.

На зустрічі ключовою темою були пріоритети в оборонній допомозі Україні в короткій та середньостроковій перспективі.

Джигир висловив подяку керівництву Євросоюзу за всебічну підтримку, у тому числі за організацію проведення базової загальновійськової, фахової та колективної підготовки українських бійців ЗСУ європейськими експертами.

Водночас голова Військового штабу Європейського Союзу наголосив на мужності та відвазі українських військовослужбовців. Він підкреслив готовність ЄС продовжувати тренувальну місію та розглянути можливість розширення згідно до потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров заявив на відкритті 17-ї Контактної групи "Рамштайн", що росія точно не планує зупинятися сама у війні проти України, оскільки розуміє тільки силу. За його словами, з моменту проведення останньої зустрічі у рамках формату Рамштайн, тобто шість тижнів тому, росія втратила ще майже 36 тис. військових.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Єврокомісія перерахувала Україні новий транш у розмірі 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги. Загалом протягом 2023 року Київ отримає 18 млрд євро у вигляді довгострокових пільгових кредитів.

Головне