Україна та Японія розпочали переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

Україна та Японія розпочали переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки

Україна та Японія розпочали переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Українську переговорну групу очолив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква. До неї також увійшли заступник керівника ОПУ Роман Машовець, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, радник керівника ОПУ Олександр Бевз.

Японія стала четвертою після США, Великої Британії та Канади державою, із якою Україна розпочала відповідні переговори.

"Початок двосторонніх консультацій із Японією є не лише підтвердженням нашого стратегічного партнерства, але й демонстрацією глобальної підтримки України, яка виходить далеко за межі Європи й Північної Америки. Символічно, що двосторонні переговори про гарантії безпеки Японія розпочала з Україною саме під час свого головування в "Групі семи", – наголосив Ігор Жовква.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прямо пов'язав вторгнення терористичного угруповання ХАМАС в Ізраїль та напад росії на Україну

"Біля кордонів Сектору Газа ми бачимо поведінку абсолютно ідентичну тому, як себе поводили в Україні російські  війська - ґвалтування, спроба забрати в полон цивільне населення і так далі. Крім того, це абсолютно свідома провокація терористичного типу і, мені здається, що ключовим спонсором глобального терористичного альянсу сьогодні є російська федерація. Вона зацікавлена в тому, щоб глобальна безпекова система і правила були зламані повністю", - розповів він. 

За словами Подоляка, світ, у якому немає правил, дасть змогу росії не відповідати за свої злочини та домінування. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, ХАМАС, який 7 жовтня вранці розпочав війну проти Ізраїлю, заявив, що має вдосталь полонених, аби мати змогу звільнити всіх ув'язнених в країні громадян Палестини. В Ізраїлі цю інформацію поки не коментували.

Головне