Україна та Японія підписали безпекову угоду, - Зеленський

Україна та Японія підписали безпекову угоду, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда підписали двосторонню безпекову угоду на полях саміту "Групи семи" в Італії. Про це повідомив президент.

Впродовж 2024 року Японія надасть Україні 4,5 мільярдів доларів та підтримуватиме нашу державу протягом усього 10-річного строку дії угоди.

Також підписана угода закріплює допомогу у сфері безпеки та оборони, співпрацю в гуманітарній, технічній і фінансовій сферах, спільну робота заради реалізації пунктів Формули миру, санкції проти агресора та притягнення його до відповідальності.

"Йдеться про безпекову та оборонну допомогу, гуманітарну допомогу, технічне та фінансове співробітництво, а також спільні зусилля над "формулою миру", – уточнив він.

Нагадаємо, російські військові спробували захопити кілька висот біля Вовчанська, що на Харківщині, проте їхні плани зірвали українські прикордонники.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на фронті відбулося 71 боєзіткнення. Найбільшу активність росіяни проявляють на Покровському напрямку, де зафіксовано 26 атакувальних дій ворога. Про це повідомили у зведенні Генштабу.

 

Головне