Україна та Греція розпочали підготовку угоди щодо гарантій безпеки

Україна та Греція розпочали підготовку угоди щодо гарантій безпеки

Україна та Греція розпочали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій і нашої співпраці. Про це повідомляє видання Ekathimerini.

"Я радий сказати, що ми з Грецією почали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій і нашої співпраці. Я сподіваюся, що невдовзі наші команди підготують угоду для підписання. Ми маємо зафіксувати в ній досягнутий рівень співпраці на цей рік та на наступні", - заявив президент.

Сторони обговорюють створення рамок, які приведуть двосторонні відносини між Грецією та Україною у відповідність декларації лідерів G7, а згодом і Європейської Ради щодо продовження довгострокової підтримки Києва і на практичному рівні.

Нагадаємо, в Одесі близько 11:00 пролунали вибухи. росія влаштувала атаку в той час, коли прем'єр-міністр Греції здійснював візит, а вибух стався поруч з місцем його перебування.

Президент Володимир Зеленський та грецький прем'єр-мініср Кіріакос Міцотакіс розповіли подробиці інциденту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Велика Британія готова позичити Україні всі заморожені активи центрального банку росії. Це стане можливим через те, що після завершення конфлікту росія буде зобов'язана виплатити репарації Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Девід Кемерон, передає The Guardian.

Головне