Україна та Чехія підписали угоди про будівництво патронного заводу та виробництво штурмових гвинтівок, - Шмигаль

Україна та Чехія підписали угоди про будівництво патронного заводу та виробництво штурмових гвинтівок, - Шмигаль

Україна та Чехія підписали угоди, що передбачають будівництво нового патронного заводу в Україні та виробництво штурмових гвинтівок Colt CZ Group. 

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. 

“Співпраця у сфері оборонної промисловості та виробництва зброї є одним з ключових напрямків нашої взаємодії. Ми з прем'єр-міністром Фіалою обговорили постачання нових видів озброєння для української армії, підготовку та реабілітацію українських військовослужбовців, а також нові спільні проекти у військово-промисловій галузі”, - зазначив Шмигаль.

Він повідомив про підписання двох угод: будівництво патронного заводу між Sellier & Bellot та “Укроборонсервіс”, і виробництво штурмових гвинтівок Colt CZ Group в Україні між Ceska Zbrojovka та українським підприємством.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Чехії Петр Павел оголосив про активізацію чеської ініціативи з поставок артилерійських боєприпасів для України з країн поза Європейського Союзу.

Головне