Україна та Британія домовляються про 100-річне партнерство, - ОП

Україна та Британія домовляються про 100-річне партнерство, - ОП

Україна та Велика Британія розпочали переговори щодо укладення нової всеохоплюючої двосторонньої угоди, яка має на меті встановити глибше та сильніше партнерство між двома країнами. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який особисто очолив українську делегацію на переговорах.

За його словами, новий документ спрямований на створення безпрецедентного "100-річного партнерства" між Україною та Великою Британією.

"Велика Британія першою підписала безпекову угоду з Україною, а тепер першою працює над історичним документом про 100-річне партнерство", - наголосив він.

За словами керівника ОП, нова довгострокова угода базуватиметься на двох ключових документах:

  • Угоді про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство від 2020 року,
  • Угоді про співробітництво у сфері безпеки від 2024 року.

Однак, за словами Єрмака, новий документ має містити "ще більш амбітні цілі" співпраці.

"Ми прагнемо закріпити безпрецедентні положення у всіх сферах взаємного інтересу: від безпеки до економіки, від енергетики до культури й мистецтва", - зазначив він.

Єрмак висловив надію на успішне завершення переговорів та швидке підписання документа. 

"Сподіваємося, що переговори будуть успішними, щоб цей історичний документ незабаром підписали президент України та прем'єр-міністр Великої Британії", - додав він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Велика Британія розглядає можливість розробки ракет дальнього радіуса дії, які можуть знищити ядерну зброю, запущену з території росії. 

Головне