Україна стримала наступ рф на Харківщині, - британська розвідка

Україна стримала наступ рф на Харківщині, - британська розвідка

Збройні Сили України змогли стабілізувати ситуацію на Харківському напрямку, стримавши наступ окупантів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За дани розвідки, росіяни, ймовірно, контролюють село Бугруватка на півночі Харківської області і намагаються захопити сусідню переправу через річку Сіверський Донець. Це становить загрозу для флангу та тилу українських військ, які обороняють Вовчанськ. Крім того, росія проводить штурми в напрямку села Липці, але безуспішно.

За словами російського диктатора Володимира Путіна, російські війська мають намір створити "буферну зону" на півночі Харківської області. Проте Міністерство оборони Великої Британії зазначає, що ці спроби не мають успіху.

У розвідці пишуть, що північний харківський фронт, ймовірно, стабілізувався, а російський контроль території є фрагментованим і не об'єднаним. Успіх росії на цьому напрямку буде обмеженим протягом наступного тижня, оскільки початковий імпульс росіян був стриманий українським опором.

Нагадаємо, українські Сили оборони відбили атаки ворога на Покровському, Куп’янському, Лиманському та Сіверському напрямках. Найбільш запеклі бої точилися на Покровському напрямку, де за день відбулося 27 бойових зіткнень. Загалом протягом 26 травня відбулося 67 бойових зіткнень. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн закликає Європейський Союз бути готовим до можливої війни та інвестувати більше грошей в зброю.

Головне