Україна сподівається якнайшвидше отримати дозвіл США бити вглиб рф - Жовква

Україна сподівається якнайшвидше отримати дозвіл США бити вглиб рф - Жовква

В Офісі президента України сподіваються найближчим часом отримати дозвіл від США бити американською зброєю по цілях у глибині території рф. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

За його словами, робота над цим питанням велася задовго до саміту НАТО і відтоді вже були певні зрушення.

"Ми працюємо зі США на різних рівнях – з Міністерством оборони, Радою нацбезпеки, Білим домом – ми рухаємося цим шляхом і сподіваємося, що це рішення ухвалять найближчим часом. Нам це потрібно. Але давайте не будемо спекулювати в пресі про це дуже важливе рішення. Українське керівництво працює над цим, і ми це зробимо. Усі важливі рішення, які США ухвалювали раніше, – все робилося дуже тихо, і цього разу буде так само", - відзначив Жовква.

При цьому заступник керівника Офісу президента наголосив, що усі важливі рішення, які США ухвалювали раніше, ухвалювалися тихо, і цього разу буде так само.

Нагадаємо, політика НАТО щодо участі у війні України з росією незмінна. Це стосується і питання щодо того, щоб Польща збивала ракети над територією України. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час телемарафону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні спостерігається значний прогрес у розмінуванні територій. Близько 257 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь вже стали придатними для використання завдяки роботі саперів. Варто відзначити суттєве збільшення кількості сертифікованих фахівців з протимінної діяльності - за півроку їх число зросло на понад 50%, досягнувши 43 операторів. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Головне