Україна сформувала медичні комісії для допомоги в звільненні полонених

Україна сформувала медичні комісії для допомоги в звільненні полонених

Україна сформувала змішані медичні комісії, які мають на меті допомогти в звільненні українських полонених.

Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана на сторінці у Facebook після зустрічі представників влади із родинами українських захисників острова Зміїний. Як зазначається, до зустрічі також долучилися представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Національного інформаційного бюро, СБУ, Держприкордонслужби, МКЧХ та військових частин.

Рідні, які турбуються про репатріацію військовополонених, поставили багато питань, які були адресовані представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста. Вони стосувались візитів до місць утримання українських захисників, їхнього стану, забезпечення їх теплими речами тощо.

Крім того, родичі заявили, що готові звертатися до міжнародних організацій та третіх країн, щоб підняти питання повернення воїнів України.

Представник Уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко також повідомив, що наразі наша країна створила змішані медичні комісії. За допомогою них хочуть сприяти звільненню полонених. Проте такі комісії має створити і російська сторона. Тоді механізм повністю запрацює.

"На жаль, діяльність українських органів і відомств у поверненні захисників додому стикається з російським небажанням здійснювати повернення навіть своїх громадян", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Катар виразив готовність приєднатися до процесу повернення примусово вивезених українських дітей і цивільних заручників з росії.

Головне