Україна сама вирішує, як вести війну: Блінкен про застосування американської зброї по території рф

Україна сама вирішує, як вести війну: Блінкен про застосування американської зброї по території рф

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що Україна сама обирає, чи бити з американської зброї по території рф. Про це він повідомив у пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві.

"США віддані справі України і віддані в тому, щоб забезпечити перемогу України в цій війні…. Але ми ані заохочуємо, ані сприяємо ударам України по росії. Україна сама вирішує як вести свою війну, тому що це оборонна війна", – зазначив він на спільній пресконференції з головою МЗС Дмитром Кулебою.

Блінкен додав, що США продовжують забезпечувати Україну засобами, аби наша держава перемогла у війні.

Українські високопосадовці кажуть, що заборона на удари американською зброєю не дала Україні атакувати позиції росії, коли вони готували останній наступ на Харків.

Нагадаємо, армія російської федерації вчергове атакувала Дніпро, в результаті загинуло двоє людей. Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, новий уряд Португалії зацікавлений у посиленні санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомило видання Reuters.

Головне