Україна розраховує провести другий саміт миру до кінця року, - Єрмак

Україна розраховує провести другий саміт миру до кінця року, - Єрмак

Україна планує провести другий Саміт миру в Саудівській Аравії до кінця року. Про це сказав керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, повідомляє видання Time. 

Президент Володимир Зеленський після повернення з першого саміту у Швейцарії заявив, що “ніяких пауз зараз” бути не повинно. За його словами, зроблено “перший відчутний крок до миру”. Єрмак, відповідальний за організацію першого саміту, готується до зустрічі з представниками росії, яка можливо візьме участь у другому саміті для обговорення миру.

Перший саміт миру, організований спільно зі Швейцарією, відбувся 15-16 червня за участі 92 країн. Обговорювалися ядерна та енергетична безпека, постачання продовольства та обмін полоненими. 

Комюніке підписали 84 країни, згодом до них приєдналися ще шість учасників. Попри значні досягнення у створенні коаліції, саміт залишився без підпису ключових країн, таких як Бразилія, Індія, Саудівська Аравія та Південна Африка, які направили своїх посланців, але відмовилися підписати остаточну декларацію. росія, своєю чергою, відкинула саміт як фарс.

Другий саміт миру може стати особливим, оскільки на нього планують запросити представників росії. Україна готує план дій для завершення війни, який представлять росіянам на заході. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Головне