Україна розпочала переговори з Данією щодо безпекової угоди

Україна розпочала переговори з Данією щодо безпекової угоди

Україна розпочала переговори з Данією стосовно укладання двосторонніх безпекових зобов'язань, повідомляє Офіс Президента.

Ці переговори розпочалися в рамках виконання Спільної декларації G7 про підтримку України, до якої Данія приєдналася однією з перших разом із іншими країнами Північної Європи.

Зобов'язання Данії у сфері безпеки підтверджують її непохитну й потужну підтримку, включаючи військову допомогу, яку вона надає Україні з моменту початку російської агресії.

У переговорах українську делегацію очолював заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, а датську - державний секретар Міністерства закордонних справ Лісбет Зільмер-Йонс.

Сторони обговорили основні аспекти майбутніх двосторонніх безпекових зобов'язань та узгодили графік подальших переговорів.

Нагадаємо, у січні Данія виділила Україні 12 млн євро на розвиток кіберзахисту в Збройних силах України та в Міністерстві оборони в рамках "ІТ-коаліції". Данія та інші країни "ІТ-коаліції" підписали домовленість про співпрацю, у якій визначили внески кожної з країн-учасниць.

Про те, що Україна та Данія розпочнуть переговори щодо двосторонніх зобов'язань у сфері безпеки стало відомо наприкінці січня. Голова МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Данія має серйозний потенціал у виробництві дронів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста через судилище над українськими військовополоненими.

Головне