Україна принизила Путіна наступом на Курщині - міністр оборони Литви

Україна принизила Путіна наступом на Курщині - міністр оборони Литви

Міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас вважає, що вторгнення України в Курську область росії є явним приниженням кремлівського правителя Володимира Путіна. Про це Лаурінас Кащюнас заявив в інтерв'ю виданню LRT.

"Так звані оборонні лінії, судячи з усього, навіть не були спроєктовані, встановлені так, як вони повинні були бути спроєктовані. Зараз українці зайняли стільки території, скільки змогли взяти в тогорічному контрнаступі... Українці вирішили зіграти цікаво, вони зміцнюють свої позиції, і якщо їм вдасться зберегти контроль над цією територією або контроль над центрами певної території, це дуже сильно збільшує їхню переговорну силу", – відзначив Кащюнас.

На його думку, головним підсумком цієї операції вже є підняття бойового духу українців на тлі розмов про можливі "мирні переговори" з Москвою.

"Українці вирішили зіграти цікаво, вони зміцнюють свої позиції, і якщо їм вдасться зберегти контроль над цією територією або контроль над центрами певної території, це дуже сильно збільшує їхню переговорну силу", – припустив Кащюнас.

Нагадаємо, пропаганда всередині росії докладає максимальних зусиль, щоб жителі рф, а особливо столиці, не помічали ситуацію в Курській області. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо атакувало Одесу балістичною ракетою ввечері 14 серпня. Загарбники поцілили по припортовій цивільній інфраструктурі, повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Головне