Україна працює над альтернативою заблокованому кордону, - Мінрозвитку

Україна працює над альтернативою заблокованому кордону, - Мінрозвитку

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України працює над альтернативою заблокованому кордону. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Через новий протест польських фермерів на кордоні у Мінрозвитку вирішили створити альтернативний логістичний маршрут з України в ЄС через Дунай.

"Українські експортери та перевізники знову стикаються із блокуванням пунктів пропуску на західному кордоні. Альтернативний логістичний маршрут з України в ЄС - річкові перевезення Дунаєм.

Національний перевізник - ПрАТ "Українське Дунайське Пароплавство" (УДП) вже готується до запуску баржевих контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай", - йдеться у повідомленні.

У Мінрозвитку наголосили, що контейнери можуть доставляти до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та румунського порту Констанца.

"Крім перевезення компанія забезпечує зберігання та перевалку в українських портах, організацію перевалки в портах вивантаження.

Держкомпанія вже почала консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів, необхідних для формування перших караванів", - зазначили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Польщі фермери заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною. Йдеться про "Краківець", блокування якого розпочалося вранці 16 лютого.

Головне