Україна повинна подолати корупцію перед вступом до НАТО, - МО Нідерландів

Україна повинна подолати корупцію перед вступом до НАТО, - МО Нідерландів

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що для вступу до НАТО Україна повинна вирішити проблему корупції.

Про це повідомляє Reuters.

Брекельманс підкреслив, що для приєднання України до НАТО країни-члени Альянсу повинні встановити чіткі умови. Серед таких умов міністр назвав боротьбу з корупцією.

Водночас Брекельманс зазначив, що наразі серед лідерів країн-членів НАТО існують різні думки щодо подальших кроків для вступу України до Альянсу.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерки юстиції Ольга Стефанішина заявила, що вступ України до НАТО без урахування тимчасово окупованих територій не є предметом для обговорення - запрошення до Альянсу можливе тільки в межах кордонів 1991 року.

"Після запрошення складається протокол про приєднання, в якому зазначають і терміни, і реформи, які потрібно зробити. Це не страшні реформи. Але це пізніше. Зараз запрошення. І воно взагалі не обговорюється ні просуванням на фронті, ні територіями", - сказала Стефанішина.

Також, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна набагато ближча до членства у НАТО, ніж була колись. Скепсис щодо вступу до Альянсу залишився тільки в Німеччині.

Того ж дня радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що для вступу України в НАТО необхідно провести реформи та виконати умови безпеки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер закликав президента Джо Байдена негайно відреагувати на можливу участь північнокорейських військ у війні на боці рф.

Головне