Україна повернула з росії п’ятьох дітей-сиріт, яких викрали окупанти

Україна повернула з росії п’ятьох дітей-сиріт, яких викрали окупанти

Україні вдалося повернути п'ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких утримували російські окупанти. Діти, які прожили три місяці на лінії фронту без їжі та води, а потім пережили жахи депортації, нарешті в безпеці, повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба.

У липні 2022 року цих дітей викрали з інтернату на Миколаївщини. Росіяни спочатку перевезли їх до Херсонського центру соціально-психологічної реабілітації, де протягом кількох місяців тримали в умовах жорстокого психологічного пресингу. Щодня дітей перевіряли військові, їм забороняли спілкуватися з рідними та погрожували. У жовтні 2022 року окупанти вивезли дітей до Криму, а потім - до Анапи Краснодарського краю. 

Завдяки злагодженій роботі українських спецслужб та волонтерських організацій, дітей вдалося врятувати та вивезти на більш безпечну територію, а саме до Грузії.

“Сьогодні, на щастя, можемо з полегшенням сказати, що наша місія порятунку для цих п’ятьох вихованців Новопетрівського інтернату завершена. Щасливі зустрічати їх в Україні та передати законним опікунам. Зараз діти вже в міцних обіймах своїх рідних і близьких та під опікою Save Ukraine”, - наголосив Кулеба.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Головному управлінні розвідки розповіли деталі сьогоднішнього обміну полоненими. Представник ГУР МО Андрій Юсов назвав це доброю новиною, однак додав, що ще багато людей чекають на повернення своїх рідних.

Головне