Україна повернула тіла 99 полеглих захисників

Україна повернула тіла 99 полеглих захисників

За підсумками чергового раунду репатріаційних заходів Україна повернула на свою територію ще 99 загиблих військовослужбовців. Про це поінформував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Більшість з цього числа полеглих оборонців пішли з життя на Донецькому напрямку - 77 осіб. Ще 20 тіл було репатрійовано з Запорізького відтинку фронту та двох - з Харківського.

"ЗСУ перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла наших Оборонців передадуть родинам для гідного поховання", - йдеться у повідомленні. 

До повернення тіл загиблих долучались працівники Координаційного штабу, СБУ, МВС, ДСНС, Центрального Управління цивільно-військового співробітництва,  Секретаріату уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин та представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Як писав "Ми-Україна" раніше, в українській воєнній розвідці повідомили, що від початку широкомасштабної війни було між Україною росією було проведено вже 51 обмін полоненими. Завдяки цьому вдалося повернути додому понад 3100 осіб, серед яких і військові, і цивільні. В ГУР МО наголосили на тому, що ще тисячі українців чекають на повернення і обов'язково дочекаються, "попри відсутність участі тих міжнародних структур,які мали б брати безпосередню участь у цій роботі". 

 

Головне