Україна повернула тіла 94 загиблих українських військових

Україна повернула тіла 94 загиблих українських військових

У понеділок, 20 листопада, повернули 94 тіла полеглих захисників Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Тіла загиблих передавали у взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗСУ, ДСНС України у Сумській області, ДПСУ, іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони країни.

"Відповідно до норм Міжнародного гуманітарного права протилежній стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих у зв’язку зі збройною агресією проти України", - зазначили у Координаційному штабі.

Нагадаємо, без електропостачання в Україні залишаються 527 населених пунктів у десяти областях країни. Відповідні дані станом на ранок понеділка, 20 листопада, наводить Міненерго.

Люди у понад пів тисячі міст, селищ та сіл сидять без світла з трьох ключових причин: наслідків негоди, ворожих обстрілів та технічних порушень.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія рф позбулася ще близько 300 бійців та складу БК на Таврійському напрямку за добу.

За учорашній день на цій ділянці фронту відбулось близько трьох десятків боєзіткнень. Ворожі сили здійснили один ракетний та один авіаційний удари, противник 544 відкривав вогонь по позиціях Сил оборони України.

"Окупанти продовжують застосування на території України заборонених міжнародними угодами протипіхотних мін, зокрема ПОМ-2", - відзначив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Агресор втратив за добу один склад БК та вісім одиниць військової техніки. Знищено 1 склад боєприпасів. В Об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку уточнили, що йдеться про одну бойову броньовану машину, чотири дрони та три одиниці автотехніки. 

 

 

Головне