Україна повернула ще двох депортованих дітей

Україна повернула ще двох депортованих дітей

Україна змогла повернути до родин двох викрадених російською федерацією дітей. Про це повідомляє очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Відомо, що окупанти вивезли до Краснодарського краю двох підлітків після того, як українські захисники звільнили правобережжя Херсонщини.

За словами очільника ОВА, сім'ї вже об'єднались з дітьми після їх повернення до України.

"Маю добру новину. До двох українських родин вдалося повернути дітей. Хлопець та дівчина, 16 і 17 років відповідно, жили у Кринках. Після звільнення правобережжя ворог депортував дітей", - зазначив він.

Прокудін подякував організації Save Ukraine, якій вдалося врятувати українських підлітків.

"Зусиллями багатьох служб дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію, до родин. Дякую організації Save Ukraine, які сприяли цьому", - додав очільник Херсонської ОВА.

Крім того, від початку повномасштабної війни Україна повернула додому 390 депортованих дітей, яких примусово вивезли до росії.

Нагадаємо, що депортованих українських дітей вивезли до Білорусі та відправили на "навчання з виживання в надзвичайних ситуаціях", де беруть участь також білоруські військові.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські загарбники від початку повномасштабного вторгнення на територію України вбили щонайменше 521 дитину, ще 1211 - постраждали.

Головне