Україна повернула кримінальну відповідальність за контрабанду

Україна повернула кримінальну відповідальність за контрабанду

Україна повернула кримінальну відповідальність за контрабанду. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

Відповідний закон передбачає з 1 липня 2024 року кримінальну відповідальність за товарну контрабанду вартістю:

  • від 7,57 до 15,14 млн гривень у вигляді штрафу від 170 до 425 тисяч гривень;
  • понад 15,14 млн гривень — відповідальність від штрафу в 850 тияч гривень до позбавлення волі на 11 років з конфіскацією майна.

Проводити досудові розслідування у кримінальних провадженнях матимуть право детективи органів Бюро економічної безпеки після перезавантаження органу.

Для підакцизних товарів вартістю від 1,136 до 2,271 млн гривень діятиме санкція від 340 тисяч гривень штрафу до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області в бані згоріли "рятувальники". Про це в Telegram-каналі повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров. 

За його словами, баня належить місцевому МЧСнику, а відпочивати там полюбляли колаборанти.

Як писали "Ми-Україна" раніше, через підрив Каховської ГЕС на окупованій Херсонщині загинули сотні людей. Про це повідомляє Associated Press.

Окупаційна влада після підриву ГЕС заявила про 59 людей, які потонули. Але у розслідуванні Associated Press стверджується, що росіяни зробили все, щоб приховати справжню кількість жертв. Зокрема, лише в Олешках (населення на момент повені близько 16 тисяч людей) лік жертв йде на сотні.

Головне