Україна повернула 736 викрадених росією дітей

Україна повернула 736 викрадених росією дітей

Україні вдалося повернути 736 дітей, яких окупанти вивезли до російської федерації від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Відомо, що державою-посередником у питанні повернення незаконно вивезених Росією українських дітей є Катар.

"Після того, як я передав Катару перші списки, десь приблизно через місяць ми повернули першу групу українських дітей. Вона була невелика, але це показало, що Катар може впливати на позицію росії", - зазначив Лубінець.

Наразі тримають роботи, щоб повернути наступну групу українськиї дітей. росія депортує неповнолітніх українців до тимчасово окупованого Криму, рф чи Білорусі нібито на оздоровлення або на відпочинок у таборах.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що достеменно відомо про понад 19,3 тис. дітей, яких депортували російські загарбники.

Нагадаємо, що протягом тижня із прифронтових населених пунктів Донецької області евакуювали 1325 цивільних, серед них 35 дітей.

Як повідомляли "Ми-Україна", офіс Омбудсмана викрив схему, за якою діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, використовувалися для нелегального виїзду близьких родичів київських посадовців за кордон, щоб уникнути мобілізації.

Головне