Україна потребує посилення ППО для захисту енергетики, - Міненерго

Україна потребує посилення ППО для захисту енергетики, - Міненерго

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що підготовка до зимового періоду та захист енергооб’єктів від ворожих атак є пріоритетними завданнями, підкресливши необхідність посилення систем протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Міненерго.

На заході “Енергія бізнесу”, організованому Forbes Україна, Галущенко зазначив, що остання масована атака 26 серпня виявила готовність росії використовувати різноманітне озброєння, зокрема модифіковану зброю, для ударів по енергетичній інфраструктурі. Він підкреслив, що основним рішенням для захисту енергетики України є протиповітряна оборона, оскільки система пасивного захисту виявляється неефективною проти балістичних атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задля уникнення блекаутів: на Київщині побудують сучасну установку зі зберігання електроенергії

“Тобто єдине рішення, яке дає 100% гарантію, якщо можна взагалі говорити про 100% гарантію, - але це система ППО і професіоналізм наших військових”, - зазначив міністр. 

Галущенко також повідомив, що Україна активно співпрацює з західними партнерами для підсилення своїх систем ППО.

Він закликав до швидкої реалізації обіцянок щодо постачання протиповітряних систем, наголошуючи на важливості безперервної роботи в цьому напрямку для забезпечення енергетичної безпеки країни.

Нагадаємо, відключення світла у четвер, 10 жовтня, не прогнозуються.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський взяв участь у саміті "Україна - Південно-Східна Європа". Під час виступу на заході глава української держави наголосив на спробах держави-агресора росії уникнути чесної дипломатії.

Головне