Україна почала переговори щодо безпекової угоди з Іспанією

Україна почала переговори щодо безпекової угоди з Іспанією

Україна почала переговори з Іспанією про укладення двосторонньої безпекової угоди. Про це повідомили на сайті Офісу Президента.

Українську делегацію на старті переговорів очолює заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква. Зазначається, що було обговорено структуру майбутньої угоди та узгоджено графік подальших перемовин.

Обидві сторони обговорили структуру майбутньої угоди та узгодили графік подальших перемовин.

"За дорученням Президента України Володимира Зеленського та керівника Офісу глави держави Андрія Єрмака й на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розпочав переговори з Іспанією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом. Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю порталу Novinky.cz і газеті Právo.

Таким чином він відреагував на шквал міжнародної реакції на попереднє висловлювання про війну в Україні: "У відповідь на питання, яке мені поставили про відправку військ, я сказав, що нічого не виключено", - уточнив Макрон.

Як писали "Ми-Україна" раніше, європейська комісія пропонує зробити Україну повноправним членом схеми підтримки оборонної промисловості ЄС. Про це повідомляє видання Euractiv.

Головне