Україна планує запустити спільне зі Словаччиною виробництво машин з розмінування, - Шмигаль

Україна планує запустити спільне зі Словаччиною виробництво машин з розмінування, - Шмигаль

Прем‘єри України та Словаччини Денис Шмигаль та Роберт Фіцо провели у понеділок, 7 жовтня, міжурядові консультації та обговорили низку важливих кроків щодо посилення двосторонніх відносин. 

За словами українського прем'єра, одним з головних планів співпраці зі Словаччиною є питання посилення підтримки мирного плану президента України Володимира Зеленського, підтримки членства України в ЄС,  також розмінування українських територій, гуманітарна підтримка та відновлення держави. 

“Продовжуємо тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель. Очікуємо на підписання двосторонніх документів між Україною та Словаччиною як продовження нашої політики “нового прагматизму”, - зазначив Шмигаль.

Він додав, що  Україна розраховує на започаткування спільного виробництва інженерної техніки, що допоможе у розмінуванні території нашої держави. Зокрема, йдеться про виробництво розмінувальних машин “Bozena”.

За словами Шмигаля, Україна вдячна Словаччині за готовність надати вже наявну інженерну техніку і техніку для розмінування.

“Це прискорить очищення українських земель від російського мінного сміття, врятує тисячі життів і сприятиме відновленню економіки”, - підкреслив прем’єр-міністр України.

Глава українського уряду також наголосив на тому, що Україна нещодавно підписала угоду з одним з європейських партнерів щодо виробництва снарядів. 

“Очікуємо на нові оборонні контракти на рівні підприємств”, - зазначив український прем'єр.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, Словаччина "холодно" ставиться до членства України в НАТО. Водночас як повідомив прем'єр цієї країни Роберт Фіцо, Словаччина не перешкоджатиме членству України у Європейському Союзі. 

Головне