Україна планує залучити росію до другого саміту миру, але без прямих переговорів

Україна планує залучити росію до другого саміту миру, але без прямих переговорів

Україна прагне організувати другий саміт миру до кінця року, з участю росії але без двостороннього діалогу, заявив посол Василь Боднар у Туреччині.

Про це повідомляє посл України в Туреччині Василь Боднар під час брифінгу в Анкарі, пише Reuters.

На брифінгу в Анкарі, посол зазначив, що метою саміту є досягнення справедливого миру в Україні, підкресливши, що формат зустрічі не передбачає прямого спілкування між Україною та росією. Боднар пояснив, що міжнародне співтовариство разом з Україною розробить список кроків для досягнення справедливого миру, обговорюючи вимоги до росії на його основі.

“Це не буде пряма двостороння зустріч, швидше за все, це буде у форматі, де також будуть залучені треті сторони і (переговори, -ред.) ведуться через треті сторони. Ми сподіваємося провести цей саміт до кінця року”, - додав посол.

З його слів, Туреччина, яка намагається підтримувати дружні стосунки як з Україною, так і з росією, буде важливим учасником майбутнього саміту через свій досвід у посередництві. 

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан планує взяти участь у саміті Україна-Південно-Східна Європа в Дубровнику, де повторить позицію Анкари, що будь-які мирні переговори повинні враховувати інтереси обох сторін для забезпечення “справедливого та тривалого” вирішення конфлікту.

Як писали “Ми-Україна” раніше, капітан Ілчехін Пехліван помер під час рейсу після того, як йому стало погано, літак здійснив аварійну посадку в Нью-Йорку.

Головне