Україна перевіряє інформацію про можливу загибель українки в Ізраїлі — Зеленський

Україна перевіряє інформацію про можливу загибель українки в Ізраїлі — Зеленський

Україна перевіряє інформацію про можливу загибель українки в Ізраїлі. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Також триває розшук двох громадян України. 

"Сьогодні від ранку – на постійному звʼязку з нашими дипломатами, з розвідкою. Через терористичний напад на Ізраїль та загрозу нашим громадянам, які перебувають в Ізраїлі, створено оперативний штаб при МЗС України", - сказав президент.

Він засудив терористичний напад на Ізраїль і зазначив, що країна має повне право на захист від терору.

За словами президента, "всі служби і наше посольство відстежують інформацію про громадян України, які могли опинитися в небезпеці. Наразі перевіряється інформація про можливу загибель однієї громадянки України і проводиться розшук двох наших громадян. Щойно буде перевірено деталі цих людей, українські дипломати повідомлять суспільству".

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський відреагував на напад терористів ХАМАС на Ізраїль. Глава української держави висловив співчуття родинам загиблих та наголосив, що Ізраїль має повне право захищати своїх громадян від терористів.

"Жахливі повідомлення з Ізраїлю. Мої співчуття всім, чиї рідні та близькі загинули від терористичної атаки.

Віримо, що порядок буде відновлено і терористи будуть знищені.

Ніде у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу. Хоч би хто використовував терор, це злочин проти світу. Хоч би хто спонсорував терор, це злочин проти світу", - зазначив Володимир Зеленський.

Разом з тим він звернувся до українців, які перебувають в Ізраїлі.

Головне