Україна передала США список цілей у рф, по яких вона хоче вдарити ATACMS, - Рустем Умєров

Україна передала США список цілей у рф, по яких вона хоче вдарити ATACMS, - Рустем Умєров

Міністерство оборони України передало адміністрації президента США Джо Байдена перелік об'єктів на території рф, які Збройні Сили України мають намір атакувати за допомогою ракет ATACMS. Вашингтон наразі вивчає цей запит. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умеров.

Він висловив сподівання, що американська сторона зрозуміє необхідність України в додаткових засобах захисту від російського терору.

Незважаючи на неодноразові звернення президента Володимира Зеленського, США поки що не планують послаблювати обмеження щодо використання ракет ATACMS Україною.

За інформацією американського посадовця, Україна вже застосувала наявні ATACMS для ураження стратегічних російських об'єктів в окупованому Криму, включаючи системи ППО, склади боєприпасів та аеродроми.

Умеров наголосив на важливості зняття обмежень для захисту цивільного населення та інфраструктури від російських атак, особливо для стримування авіації противника.

Представник США зазначив, що Вашингтон продовжує зосереджуватися на забезпеченні України критично необхідними системами протиповітряної оборони, включаючи їх у кожен пакет військової допомоги. Крім того, США перенаправили 2 мільярди доларів на ППО для України, які спершу призначалися іншим країнам.

"Ми пояснили, який потенціал нам потрібен для захисту громадян від російського терору, який спричиняють нам росіяни, тому я сподіваюся, що нас почули", - зазначив Умєров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Черкаській Лозовій кількість постраждалих від суботнього ворожого обстрілу зросла до восьми осіб. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.

Головне