Україна передала рф засудженого на п'яти років Митрополита УПЦ МП Іонафана в обмін на військовополонених

Україна передала рф засудженого на п'яти років Митрополита УПЦ МП Іонафана в обмін на військовополонених

Намісника Тульчинської єпархії у Вінницькій області митрополита УПЦ МП Іонафана (Анатолія Єлецьких), засудженого до п’яти років ув’язнення, передали росії в обмін на українських військовополонених. 

Обмін відбувся 22 червня. Про нього повідомила російська церква, опублікувавши відео зустрічі Іонафана з патріархом Кирилом.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури повідомила "Главкому", що 11 квітня 2024 року Іонафан сам звернувся до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими із заявою про обмін як військовополоненого. 10 червня заява церковника була розглянута, і Координаційний штаб ухвалив рішення про його обмін.

Вінницький міський суд 19 червня відкрив шлях для обміну Іонафана. Сам текст ухвали засекречено, адже засідання відбувалося у закритому режимі (за наполяганням когось з учасників процесу).

Нагадаємо, в Україні стали тривалішими відключення світла з кількох причин. Зокрема, вплинули на обмеження масовані обстріли об'єктів енергетики кілька днів тому. Про це повідомили у Міненерго.

Як писали "Ми-Україна" раніше, правоохоронці затримали двох жителів Одеси, які на замовлення спецслужб рф підпалили авто українських захисників. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Головне