Україна отримала від Сербії боєприпасів на 800 мільйонів євро

Україна отримала від Сербії боєприпасів на 800 мільйонів євро

Боєприпаси, які Сербія постачає західним країнам, у підсумку потрапляють до України. Українські війська вже могли отримати боєприпаси на декілька сотень мільйонів євро. Про це повідомляє видання Financial Times.

Президент Александар Вучич назвав загалом точною суму, яку вирахували у FT, і представив ситуацію як можливість для бізнесу, наполягаючи, що не приєднується до жодної зі сторін конфлікту. 

"Це частина нашого економічного відродження і вона важлива для нас. Так, ми експортуємо наші боєприпаси. Ми не можемо експортувати ні в Україну, ні в росію, але у нас було багато контрактів з американцями, іспанцями, чехами та іншими країнам. Що вони з цим зрештою роблять - це їхня справа", - сказав Вучич в інтерв'ю FT.

Така сума назбиралася від 2022 року. Втім, робить це через треті країни, зважаючи на тісні відносини з рф.

Він додав, що навіть якщо він знає, куди зрештою потраплять снаряди, то це вже не його справа.

Нагадаємо, російські окупанти вирішили, що вони винайшли "безпечну формулу" дій на морі. Таким чином речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі “Ми-Україна” прокоментував використання рф акваторії Азовського моря під час останнього ракетного удару по Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кількість постраждалих внаслідок удару росіян по Харкову вдень 22 червня знову зросла. Станом на 17:57 відомо про 37 осіб, які отримали поранення. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Головне