Україна отримала від Нідерландів зенітні установки Cheetah

Україна отримала від Нідерландів зенітні установки Cheetah

Українські військові почали використовувати зенітні установки під назвою Cheetah, що є аналогом німецьких Gepard. Цю інформацію повідомило Повітряне командування Захід 5 червня.

Ця зенітна установка оснащена двома гарматами калібру 35 мм. Крім того, на борту є радіолокаційні станції для виявлення та відстеження цілей, а також навігаційний комп'ютер, який аналізує параметри цілей та забезпечує їх наведення.

Фактично, Cheetah має такий же зовнішній вигляд, як Gepard, за винятком радіолокаційних станцій. Раніше зенітки Cheetah були у військовому арсеналі Нідерландів.

Зараз ці установки використовуються для перехоплення російських ударних дронів та крилатих ракет як частина протиповітряної оборони Повітряного командування "Захід".

У 2013 році Нідерланди продали 60 установок Cheetah Йорданії. Також минулого року стало відомо, що США придбали у Йорданії 60 Gepard для постачання в Україну. Загальна вартість контракту становить майже 120 мільйонів доларів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна підписала важливу угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку, спрямовану на підтримку енергетичного сектору України. Згідно з документом, ЄБРР акумулює 300 мільйонів євро для надання допомоги українській енергетиці, яка регулярно зазнає суттєвих через атаки з боку країни-агресорки.

Головне