Україна отримала від Канади 1,5 млрд доларів фінансової допомоги, – премʼєр Денис Шмигаль

Україна отримала від Канади 1,5 млрд доларів фінансової допомоги, – премʼєр Денис Шмигаль

Україна отримала від Канади 1,5 мільярда доларів США, які допоможуть уряду фінансувати дефіцит, зокрема соціальні програми. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кошти спрямують на фінансування дефіциту бюджету, зокрема на соціальні програми допомоги українцям.

"Ще одна гарна новина за сьогодні. Україна отримала 2 мільярди канадських доларів від Канади, що еквівалентно 1,5 мільярда доларів США", - поінформував він.

Наразі загальна сума фінансової підтримки від Канади від початку повномасштабного вторгнення росії становить майже 7 мільярдів канадських доларів.

Нагадаємо, Нідерланди передадуть Україні 350 мільйонів євро на боєприпаси для F-16 і сучасні розвідувальні безпілотники. Про це повідомив міністр оборони країни Кайса Оллонгрен.

Понад 150 мільйонів євро підуть на закупівлю снарядів класу "повітря-земля" для українських літаків F-16 — снаряди закуплять безпосередньо у промисловості.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Іспанії готується передати Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть, зокрема, 19 бойових танків Leopard 2A4. Про це повідомляє видання La Vanguardia.

Постачання буде здійснене двома партіями: десять бойових танків до кінця червня і ще дев'ять – у вересні.

Головне