Україна отримала фінансову допомогу під гарантію Великої Британії: про яку суму йдеться

Україна отримала фінансову допомогу під гарантію Великої Британії: про яку суму йдеться

Україна під гарантію Великої Британії отримала 400 мільйонів доларів. Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів України. 

Відомо, що фінансову допомогу спрямують на часткову компенсацію видатків державного бюджету.

Варто зауважити, що це частина п’ятого додаткового фінансування проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні". Гроші Кошти перерахують на пенсії та зарплати лікарям за програмою медичних гарантій.

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що допомога від союзниківкритично важлива для фінансування соціальної сфери України.

"Вдячний уряду Великої Британії та команді Світового банку за продуктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація необхідних фінансових ресурсів. Окремо хочу подякувати Великій Британії за наміри зберегти пряму бюджетну підтримку України у наступному році", - наголосив Марченко.

Нагадаємо, що Єврокомісія перерахувала Україні новий транш у розмірі 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги. Загалом протягом 2023 року Київ отримає 18 млрд євро у вигляді довгострокових пільгових кредитів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Литва передала Україні новий пакет військової допомоги. В новий пакет допомоги увійшли три мільйони набоїв 7,62х51 мм, зимове спорядження та системи дистанційного підриву.

Головне