Україна отримала дефіцитні ракети до систем ППО та нові зенітні комплекси, – Зеленський

Україна отримала дефіцитні ракети до систем ППО та нові зенітні комплекси, – Зеленський

Україна отримала дефіцитні ракети до систем протиповітряної оборони та нові сучасні зенітні комплекси на потреби Збройних сил України.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі за підсумками щоденного селектору. За його словами, наразі триває виконання важливих оборонних домовленостей з партнерами України. Він висловив подяку нашим друзям за надання як ракет до систем ППО, так і зенітних комплексів.

Крім того, є результати щодо зусиль зі збільшення власного оборонного виробництва. Зокрема, наразі країна вийшла на показник у шість самохідних артилерійських установок "Богдан" на місяць. Зеленський заявив, що вже видно можливості до продовження збільшення виробництва.

Також президент зазначив щодо "зернового коридору", який діє у Чорному морі. Було перевищено позначку в 7 млн тонн вантажів.

Глава держави під час селектору отримав доповіді розвідки та зведення з фронту. Йшлось про оборонні бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також про активні дії на півдні України.

Володимир Зеленський прокоментував й обстріли Херсона з боку російських військ, які відбулись напередодні. Зараз служби порятунку, обласна та місцева військові адміністрації "долають наслідки чергового варварського обстрілу та допомагають постраждалим". При цьому українська армія реалізує задум, який стосується відбиття російських загарбників та їхньої можливості та бажання і надалі атакувати звільнене з окупації місто.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України в грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця. Особливо зросте кількість дронів тактичного рівня.

Головне