Україна отримала 80 портативних рентгенапаратів від Південної Кореї, - МОЗ

Україна отримала 80 портативних рентгенапаратів від Південної Кореї, - МОЗ

Південна Корея передала Україні 80 портативних рентгенівських апаратів в межах гуманітарної допомоги на суму понад 2 мільйони доларів.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Згідно з інформацією МОЗ, нове обладнання дозволить проводити рентгендіагностику в мобільних умовах, без прив'язки до стаціонарних медзакладів. Апарат оперативно виявляє травми, переломи, осколкові поранення та інші ушкодження. Він забезпечує швидке отримання високоякісних зображень внутрішніх органів для визначення необхідного лікування.

"Портативні рентгенапарати від уряду Південної Кореї значно покращать якість діагностики та лікування у регіонах, які постраждали внаслідок бойових дій. Їх компактність дозволяє застосовувати апарати як у стаціонарних, так і в мобільних умовах", — повідомили у МОЗ.

Обладнання було розподілено між медзакладами Донецької, Херсонської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

За даними МОЗ, з початку повномасштабної війни російська армія пошкодила 1663 українські медичні заклади, а ще 222 — зруйнувала повністю. Крім того, було пошкоджено 221 автівку швидкої допомоги, знищено 261 та захоплено 125.

Нагадаємо, дитяча лікарня "Охматдит", пошкоджена внаслідок ракетного удару росії, оголосила тендер на проведення робіт із зимової консервації будівлі. Загальна вартість робіт складає 9,51 мільйона гривень.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, боєприпаси, на які громадяни Словаччини зібрали понад 4 мільйони євро на початку року, успішно доставлено в Україну.

Головне