Україна отримала 24 польські самохідні міномети Rak

Україна отримала 24 польські самохідні міномети Rak

Україна отримала від Польщі 24 самохідні міномети Rak, обіцяні для передачі ще у березні. Про це повідомив військовий аналітик з німецького видання Bild, Юліан Рьопке.

Самохідні міномети Rak - це системи калібру 120 мм, встановлені на броньованій колісній платформі, здатні вести навісний вогонь на відстань до 12 км. Доставлені в Україну машини оснащені спеціальним антидроновим захистом.

"Ці машини допоможуть зберегти життя українських мінометників, оскільки вони матимуть можливість вести вогонь, залишаючись під захистом сталевої броні. Після стрільби самохідний міномет зможе швидко залишити свою позицію та відійти на безпечну відстань", - пояснює Рьопке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізоляція чи партнерство: роль США в глобальній політиці після виборів у 2024 році

Довідка.

Самохідний міномет Rak калібру 120 мм призначений для нейтралізації живої сили противника, броньованих цілей та укріплень, здатний поразити цілі на відстані до 12 км та має боєкомплект із 46 мін.

Rak базується на колісному шасі БТР Rosomak і має екіпаж з чотирьох осіб. Постачання самохідних мінометів Rak до польської армії розпочалося після укладення у 2016 році першого контракту на 8 ротних комплектів, а далі було розширено замовленням додаткових мінометів з поставками у 2022-2024 роках.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Володимир Путін пригрозив Фінляндії через вступ до НАТО. Він заявив, що через вступ Фінляндії до НАТО російська федерація створюватиме Ленінградський військовий округ та буде концентрувати там військові підрозділи.

Головне