Україна отримає військові кораблі від партнерів, щоб конвоювати "зерновий коридор", — Зеленський

Україна отримає військові кораблі від партнерів, щоб конвоювати

Україна отримає військові кораблі від партнерів, щоб конвоювати "зерновий коридор". Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на конференції Grain from Ukraine у Києві.

За його словами, Одеський регіон буде захищений додатковими системами ППО.

"Нам важливі не лише кораблі, а й люди, які там живуть. Це питання близького майбутнього", – додав президент.

Україна вважає створення "зернового коридору" без росії одним з найбільших досягнень за рік, а також працює над тим, щоб надати безпеку кораблям, які йдуть цим коридором, передає Зеленський.

Нагадаємо, президент Швейцарії Ален Берсе зустрівся з Володимиром Зеленським у Києві. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Він прибув для участі у міжнародному саміті з питань продовольчої безпеки. 

Своєю чергою, Берсе зазначив, що внаслідок російського вторгнення сільське господарство України впало на 45%, а призупинення "зернової ініціативи" шкодить експорту товарів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Латвії Едгарс Рінкевичс провів минулу ніч в укритті у Києві. А все через масовану атаку рф, яка запустила на українську столицю десятки "шахедів".

Світлину зі столичного укриття Рінкевичс опублікував у соціальній мережі X (колишній Twitter). Знімок латвійський президент підписав коротко - "25 листопада. 5.10. Київ".

Головне