Україна отримає від Нідерландів 28 гусеничних машин Viking

Україна отримає від Нідерландів 28 гусеничних машин Viking

Міністерство оборони Нідерландів оголосило про передачу Україні 28 амфібійних гусеничних транспортерів Viking. Ці багатофункціональні машини здатні ефективно діяти як на суходолі, так і у водному середовищі. Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Він наголосив на критичній важливості цієї допомоги для України в її протистоянні російській агресії та підкреслив, що українські військові вже пройшли необхідний курс підготовки з експлуатації цієї техніки під керівництвом фахівців нідерландської морської піхоти.

Міністр також відзначив стратегічне значення такої підтримки, зазначивши, що вона допомагає стримувати російську агресію та зберігати безпечну дистанцію від загрози.

Ця передача техніки є черговим підтвердженням послідовної підтримки України з боку Нідерландів у її боротьбі за територіальну цілісність та незалежність.

Нагадаємо, у Запоріжжі триває активне будівництво підземних шкіл, призначених для забезпечення безпеки учнів в умовах воєнного часу. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Курському напрямку Повітряні сили України збили російський безпілотник "Оріон". Про це повідомила пресслужба Повітряних Сил ЗСУ.
 

Головне