Україна отримає від Литви третій потужний автотрансформатор для відновлення енергосектору

Україна отримає від Литви третій потужний автотрансформатор для відновлення енергосектору

Литва передасть Україні третій потужний автотрансформатор для відновлення енергетичних об'єктів, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів. Це стало можливим завдяки домовленостям між Міністром енергетики України Германом Галущенком та Міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом.

Про це повідомляє Міненерго у Telegram. 

За угодою між Міністром енергетики України Германом Галущенком та Міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом, Литва передасть Україні потужний автотрансформатор, який буде встановлено на одному з пошкоджених енергетичних об’єктів. Це вже третій такий трансформатор, що надійде від Литви і допоможе зміцнити стійкість української енергосистеми.

“Литва - надійний друг і партнер України, який підтримує нас з перших днів війни. Я дякую Дайнюсу Крейвісу і всьому литовському народу за всю підтримку, яка була надана і продовжує надаватися нашому енергосектору”, – зазначив Галущенко.

Нагадаємо, нещодавно делегація українських енергетиків з державного і приватного секторів відвідала Литву. Під час візиту вони ознайомилися з обладнанням, яке готується до передачі Україні.

Окрім автотрансформатора, Литва також надасть високовольтні ізолятори, клапани, поворотні механізми, насоси, генератори, трансформатори, сонячні панелі, інвертори та інше необхідне устаткування.

З березня 2022 року Україна отримала від Литви 77 вантажів енергетичного обладнання загальною вагою понад 1 433 тонни, включаючи два потужні трансформатори.

Як писали "Ми-Україна" раніше, зима для енергосистеми України буде непростою й енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Головне